- [T]eamForce Gaming -

.:: Since 28.o8.2oo5 ::.

Forum - [T]eamForce Gaming - Strona Główna -> .:: PrObLeMy ::. -> Błąd GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
Błąd GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem
PostWysłany: Nie 14:03, 11 Paź 2009
-Illu$ioN-

 
Dołączył: 28 Gru 2006
Posty: 272
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/7
Skąd: Poznań





Błąd:

GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem

taki blad mi wyskakuje wlaczajac medala, nie pomogly sterwoniki stare ani nowe, co robic? komp jest swiezo po formacie..


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Re: Błąd GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem
PostWysłany: Nie 15:28, 11 Paź 2009
Chudy_Ed

 
Dołączył: 11 Mar 2006
Posty: 486
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 3/7
Skąd: Warszawa





-Illu$ioN- napisał:
Błąd:

GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem

taki blad mi wyskakuje wlaczajac medala, nie pomogly sterwoniki stare ani nowe, co robic? komp jest swiezo po formacie..


Pofatygowałem się i skopiowałem cały wyboltowany kawałek do google. Pierwszy wynik : [link widoczny dla zalogowanych]

Tak jak myślałem - sterowniki.
Warto by poznać konfigurację Twojego komputera w celu dalszego rozwiązania (o ile nie pomogą sterowniki)

Proponuję zainstalować a) sterowniki z płyty dołączonej do karty (jeśli to nie pomoże) b) najnowsze sterowniki z oficjalnej strony producenta (najnowsze to pojęcie względne - przy relatywnie starej karcie, mogą to byc sterowniki sprzed kilku miesięcy)

Tak po prawdzie, jeśli sterowniki nie zadziałają, to nie mam szczególnych alternatyw. Jeśli system jest świeży, może wadliwa wersja Medala?

Pozdrawiam


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 15:44, 11 Paź 2009
DtS

 
Dołączył: 26 Lip 2007
Posty: 92
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/7
Skąd: Rybnik





Jedna odpowiedź jest prawie zawsze aktualna: google.pl


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 14:42, 17 Paź 2009
-Illu$ioN-

 
Dołączył: 28 Gru 2006
Posty: 272
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/7
Skąd: Poznań





DtS napisał:
Jedna odpowiedź jest prawie zawsze aktualna: google.pl


STEROWNIKI NIE ROZWIAZUJA PROBLEMU:

- stare
- z poczatku roku
- nowe

WERSJA MEDALA NIE ROZWIAZUJE PROBLEMU:

- na oryginale to samo (takowego mam)
- pirat (tez nie , ssalem z torrentow)

Zastanawialem sie czy nie podmienic opengl-a w systemie32 z 697 kb na tego co ma 670 kb, tylko ze ten domyslny stystemowy (win xp sp2) ma wlasnie 697 kb, boje sie ze moge spaprac sobie system , co o tym myslicie?

moj temat na elektrodzie: [link widoczny dla zalogowanych]


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez -Illu$ioN- dnia Sob 14:43, 17 Paź 2009, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 11:47, 18 Paź 2009
Chudy_Ed

 
Dołączył: 11 Mar 2006
Posty: 486
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 3/7
Skąd: Warszawa





Sytuacja zapętla się coraz bardziej:d

Zakładam, że to wszystko dzieje się bez włączonego DMW.
Warto, żebyś spróbował zainstalować grę opartą na tym samym silniku i sprawdzić, jak się ona zachowuje (np. Quake 3)

Z drugiej strony, jak zachowują się inne gry? Czy testowałeś też inne gry na swoim komputerze, i jak one działają (tak samo, bez zastrzeżeń, czy występują jakieś problemy?)

Wpadła mi do głowy taka banalna rzecz, jak zainstalowanie najnowszego DirectX. Prawdopodobnie już to zrobiłeś, jednak na wszelki wypadek o tym piszę.

Jeśli chodzi o opengll, kiedyś chyba zdarzyło mi się go podmieniać w system32, i raczej nie przyniosło to żadnych problemów. W ostateczności mozna spróbować, pamiętaj o trybie awaryjnym przy podmianie.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Chudy_Ed dnia Nie 11:48, 18 Paź 2009, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 17:47, 18 Paź 2009
Gro$hman

 
Dołączył: 05 Mar 2007
Posty: 158
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/7





props DirectX o którym wspomniał Chudy, możesz też spróbować instalnąć starszą wersję dajrekta


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 16:25, 22 Paź 2009
-Illu$ioN-

 
Dołączył: 28 Gru 2006
Posty: 272
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/7
Skąd: Poznań





Nie mam juz pomyslow i sily na walke z kompem, jade do serwisu za 20 minut.. to jakis powazny problem ktory przewyzsza moja wiedze na temat kompow tym bardziej ze nawet nie mam na stanie miernika , wiec lipa. Sami zobaczcie..


[link widoczny dla zalogowanych]


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez -Illu$ioN- dnia Czw 16:26, 22 Paź 2009, w całości zmieniany 2 razy
Zobacz profil autora
Błąd GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem
Forum - [T]eamForce Gaming - Strona Główna -> .:: PrObLeMy ::.
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 1 z 1  

  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
Theme created by Vjacheslav Trushkin
Regulamin